No.1 за тонери во МК
MK EN +389 72 302-954 SALES@MOJTONER.MK НАЈАВА / РЕГИСТРАЦИЈА

ПОЛИТИКА НА КОРИСТЕЊЕ НА „КОЛАЧИЊА“ (COOKIES) НА САЈТОТ MOJTONER.MK1. Што претставуваат „колачиња“(cookies)?

Колачињата (cookies) претставуваат мали текстуални датотеки (фајлови), кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате на интернет. Овие датотеки можат да бидат прочитани од веб страниците кои ги посетувате и да придонесат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страната. Овие текстуални датотеки можат да се идентификуваат како „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и откако ќе го исклучите интернет пребарувачот, за разлика од привремените кои се бришат кога ќе го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies) можат да се користат за повеќе цели, како на пример да се запомнат Вашите активности или преференции, а се со цел да се обезбеди персонализирана и приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже историјата на пребарување на истата. Овие датотеки можат да бидат прочитани од веб страниците кои ги посетувате и да придонесат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страната.

2. Зошто користиме „колачиња“(cookies)?

На веб страницата www.mojtoner.mk користиме колачиња (cookies) од следните причини:

     • За подобро техничко функционирање на страната;

     • За подобрување на корисничкото искуство;

     • За оптимизирање и унапредување на фунционалноста на веб страницата;

     • За да запомниме дали се согласувате(или не) со нашето користење на колачиња(cookies) на оваа веб страница;

     • Кога ја посетувате нашата веб страница, можеме да собереме некои податоци од Вашето претходно пребарување, како на пример IP адресата, која содржина сте ја пребарале на нашата веб страница, кога сте ја посетиле и од која веб страница сте биле пренасочени.

3. Каков вид на „колачиња“(cookies) користиме?

Веб страницата www.mojtoner.mk користи трајни колачиња (cookies), кои го памтат пребарувањето кога корисникот ќе го исклучи интернет пребарувачот, се со цел да се задржи состојбата на корисникот.

4. Дали може да се избришат или контролираат „колачињата“(cookies)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies) не се користат и не можат да се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на користење на овие колачиња (cookies) не е неопходно потребно за работа на нашата веб страница, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Доколку не сте согласни со користењето на овие веб колачиња (cookies) истите може да ги избришете или блокирате, но во тој случај некои карактеристики на оваа веб страница можеби нема да работат правилно. Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од интернет пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потрeба рачно да ги прилагодувате преференциите секојпат кога ја посетувате оваа веб страница, а исто така можно е да не работат некои услуги и функционалности.

5. Прифаќање на условите

Како корисник, Вие имате можност да дадете согласност за користење на колачиња (cookies) или да го одбиете истот! Со користење на колачињата (cookies) Вие се согласувате со Политиката за користење на колачиња (cookies). Вашето континуирано користење на оваа веб страница следејќи ги нејзините промени ќе се смета како да се согласувате со дадените промени. Кога за прв пат ќе пристапите на страната на www.mojtoner.mk може да добиете порака којашто Ве известува дека користиме колачиња (cookies). Со кликнување на „се согласувам“, со затворање на прозорецот за колачиња (cookies) или со продолжување на посета и користење на нашата веб страница Вие изјавувате дека сте ја разбрале и се согласувате со употребата на овие датотеки, како што се објаснети во оваа Политика за користење на колачиња (cookies), при што може да ги промените подесувањата во Вашиот интернет пребарувач за да го органичите или забраните колачињата (cookies).